RSS: Статті | Коментарі

Як варити раків?

Опубліковано: 03.03.2013 || 23:04

Як варити раків, майстер-клас варені раки

Колись коли я проживала в Одесі мені одна жіночка розповіла як правильно варити раків щоб вони були смачні. За що я їй дуже вдячна. Отже сьогодні я поділюсь цим кулінарним майстер класом з вами. Варені раки-це відмінна закуска до пива. Інколи навіть до солодкого чорного чаю, як наприклад  для мене. Як же я їх обожнюю, солоненькі з ароматом кропу і гостротою червоного перцю.

Для приготування варених раків нам знадобляться такі інгредієнти:

  1. живі раки (середній розмір) – 20 шт
  2. сіль – 2,5 столові ложки
  3. червоний перець – за смаком
  4. кріп – середній пучок
  5. вода – 3 склянки

Процес приготування раків дуже простий:

  1. У невелику каструлю влити 3 склянки води.
  2. Вкинути у каструлю кріп, сіль, перець за смаком (Хто не любить гострий червоний перець можна не кидати).
  3. Коли бульйон закипить вкинути, попередньо промивши, живих раків.
  4. Як тільки раки почнуть кипіти зробити вогонь трохи тихіше і варити 5-10 хв (залежно від розміру раків).
  5. Потім зняти каструлю з гарячою плити і залишити настоюватися на 20хв. Після чого злити воду.
  6. За бажанням раків можна охолодити або ж їсти теплими, кому як більше подобається.
  7. Варені раки готові!!

Смачного!

Як правильно варити раків, как варить раков

Вам сподобалась стаття? Розкажіть іншим!

Додати коментар