RSS: Статті | Коментарі

Готуємо ролли в домашніх умовах

Опубліковано: 25.02.2012 || 00:01

готуємо роли в домашніх умовах

Поділюсь з вами своїми досягненнями у приготуванні блюд східної кухні. Сьогодні в нашому меню ролли, виготовлені з продуктів, що є в нашому холодильнику. Для приготування ролл в домашніх умовах можна використовувати продукти, які є у вашому холодильнику, я готувала таким чином.

Інгредієнти:

  1. рис для суші (якщо не знайшли спеціальний рис для суші, радять використовувати рис з короткими зернами)
  2. цукор
  3. сіль
  4. вода
  5. Норі (морська водорість)
  6. сьомга (солена)
  7. огірки сирі
  8. насіння кунжуту
  9. сир фета (радять вершковий, але я використовувала “фету”, можу сказати – дуже здорово)
  10. заморожені креветки (бажано королівські, смак більш виражений)
  11. майонез (я брала європейський)
  12. васабі
  13. соєвий соус (бажано не дуже солоний)
  14. кріп
  15. лавровий лист
  16. гострий червоний перець

готуємо роли в домашніх умовах (1)

Розпочнемо з приготування рису. Адже саме правильно приготований рис відіграє основну роль у смакових якостях суші та ролл. Для цього я публікую дуже гарний рецепт, якщо чітко його дотримуватись, то ваші ролли вийдуть безперечні.

Рецепт приготування рису для суші (ролл)

 

готуємо роли в домашніх умовах (2)

1. Промивання рису. Як правило, для двох осіб достатньо взяти одну чашку рису. Але з урахуванням того, що вам дуже сподобаються власноруч приготовлені суші, краще виходити з розрахунку двох чашок.
Насипати рис в широкий посуд, залити холодною водою, щоб вона покривала рис, і почати обережно масажувати рис. Робити це потрібно для того, щоб від рису відокремився непотрібне борошно-подібне сміття. В результаті вода стане каламутною і прийме молочний відтінок. Якщо ви цього не зробите, рис залишиться покритий клейким крохмалем, що абсолютно не прийнятно для суші. Зливши майже всю воду. Знову помішуєте і віджимаєте рис рукою вже сильно, але акуратно, не ламаючи, протягом 10 секунд. Залити свіжою водою, віджати, злити. Повторити ще один-два рази, вода має стати майже прозорою. Осушити.

2. Варка рису. Помістити промитий рис в глибоку каструлю. На кожну чашку рису додати 250 мл холодної води (в нашому випадку 500 мл). Закрити кришкою, поставити максимальний нагрів і швидко довести до кипіння (займе близько 5-7 хвилин). Потім, виставити нагрів на мінімальне значення і залишити на 12 хвилин. Після закінчення цього часу вода повністю вбереться в рис, і на його поверхні з’являться невеликі вентиляційні отвори. Не знімаючи кришки, прибрати каструлю з вогню, і дати настоятися ще 15 хвилин.

3. На замітку. Не економте на рисі. Краще знайдіть спеціальний для суші, або довгий. Тому, що використавши звичайний рис, ваші ролли будуть помітно відрізнятись своїми смаковими якостями, від справжніх, і на жаль, в гіршу сторону.

Як варити заморожену креветку

готуємо роли в домашніх умовах (3)

   У киплячу воду вкинуть невеликий пучок кропу, сіль за смаком, трохи гострого червоного перцю, краще не досолити (тому що соєвий соус сам по собі досить солений, і вживаючи готові але пересолені ролли, ви не зможете вмочувати їх у соус), лавровий лист (одного буде достатньо), варені заморожений креветки, (вода повинна покривати креветки на 1-2см ). Довести до кипіння, зачекати 1-3 хв і вийняти креветки в тарілку. Дати трохи охолонути, а потім очистити.

Робимо начинку

готуємо роли в домашніх умовах (5)

  1. Нарізуємо паличками огірки, сир, сьомгу (або будь-яку іншу рибу).
  2. На лист норі (я його розламувала на половину, що б роли були не великими) викладаємо рис руками, попередньо змочивши пальці в кип’яченій воді, щоб рис не прилипав до рук. Залишаємо 2см без рису.
  3. Розкладаємо огірки, рибу, сир, креветку, майонез (потрібен щоб креветка трималась). Можна розкладати в різних поєднаннях.
  4. Скручуємо за допомогою спеціального килимка.
  5. Нарізуємо великим гострим ножем, трохи змоченим у воді, щоб не прилипав.
  6. Все. Ролли зроблені власноруч, готові.


Соєвий соус як краще підібрати

 

   Купити соєвий соус можна практично в кожному супермаркеті. І на жаль підібрати дійсно підходящий без попереднього вживання дуже важко. Одначе, якщо ви купили соус, а він виявився не дуже смачним (занадто концентрованим), та ще й соленим. Не спішіть хвилюватись, зараз виправимо. Розведіть необхідну кількість соусу з холодною кип’яченою водою, або бутильованою. Розводимо у відношенні 1 до 1. Додаємо васабі. Перемішуємо. І соєвий соус приймає ніжніший смак, з гостротою. Тепер і роли можна вмочувати.)

Такий майстер-клас по пригтуванню ролл у мене вийшов. Більш схожий на рецепт. Але думаю не зважаючи на це, він вам знадобиться).

Приємного апетиту!

готуємо роли в домашніх умовах (6)

Вам сподобалась стаття? Розкажіть іншим!

Додати коментар